Detectielussen

Maatwerk in detectielussen.

Detectielussen voor het detecteren van voertuigen

Wilt u dat een slagboom of poort automatisch opengaat wanneer er een voertuig voor staat? Dan is er u een detectielus nodig om het voertuig te detecteren. Bij RETAM bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar solide voertuig detectielussen. Wij leveren en installeren voertuig detectielussen op basis van maatwerk, zowel in asfalt als onder bestrating.

Wat zijn detectielussen?

Detectielussen liggen weggewerkt onder het wegdek en bevatten een inductielus van koperdraad. Met behulp van elektronica kunnen de voertuigen die eroverheen rijden worden waargenomen. De lusdetector genereert een magnetisch veld in de detectielussen, wat verstoord wordt door het metaal in voorbijrijdende voertuigen. Hierdoor wordt het voertuig gedetecteerd.

Voertuig detectielussen

Voertuig detectielussen worden voor verschillende doeleinden toegepast. Denk hierbij aan toegangscontrole, beveiliging van slagboomarmen, verkeerslichtbesturingen en verkeerstellingen. Voertuig detectielussen worden veelal onder de bestrating of in het asfalt verwerkt. Een opdek lus is echter ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld voor betonvloeren waarin niet mag worden gezaagd. Daarnaast zijn er richtingsgevoelige detectielussen en lussen die bijvoorbeeld tot doel hebben om de aanwezigheid of de snelheid van een voertuig te bepalen.

Detectielussen: de lusdetector

Uiteraard kunnen we uw voertuig detectielussen ook voorzien van besturingen, lusdetectoren of voertuigtelsystemen. Met een lusdetector wordt een lusdetectie compleet gemaakt. De lusdetector genereert een magnetisch veld in de detectielus, welke door het metaal van een voertuig onderbroken wordt. Hierdoor vindt detectie plaats.

Maatwerk in detectielussen

Detectielussen vragen om specialisme, omdat het altijd maatwerkoplossingen zijn. Detectielussen voor personenauto’s dienen bijvoorbeeld anders uitgevoerd te worden dan detectielussen voor vrachtvoertuigen of voertuigen met aanhangers. Uiteraard adviseren wij u graag over detectielussen. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

0492-840323 info@retam.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×